In een nieuw digitaal magazine over de Participatiewet is een prominente plek ingericht voor twee Brabants Besten: Bonheur Horecagroep en Macek Technika.

100.000 banen

Werkgeversorganisaties hebben zich gecommitteerd aan het zogeheten 100.000 banenplan. In de komende tijd moeten er zoveel functies worden ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dat initiatief kracht bij te zetten is er een digitaal magazine gelanceerd: www.opnaarde100000.nl.

Bonheur Horecagroep en Macek Technika

In dit magazine hebben Brabants Besten een prominente voorbeeldfunctie. De Bonheur Horecagroep en Macek Technika zijn uitgelicht als voorbeelden van werkgevers die werknemers in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beide bedrijven zijn Brabants Besten.

Wajongers, werklozen en mensen met een arbeidsbeperking

Bij Bonheur in Tilburg zijn 85 medewerkers in vaste dienst, waarvan 8 wajongers, 3 langdurig werklozen en 1 oudere ontslagwerkloze. Bij Macek Technika in Oss heeft de helft van de medewerkers een arbeidsbeperking. Ton Gimbrère (Bonheur) en Jan van den Broek (Macek) vertellen in het magazine wat hen drijft.