Op 6 juli heeft gedeputeerde Bert Pauli (Economie en Internationalisering) 25 nieuwe ambassadeurs innovatief werkgeverschap benoemd. Het komende jaar gaan in totaal 46 Brabants Besten aan de slag om andere ondernemers te inspireren met hun verhalen en ervaringen.

De benoeming van deze ondernemers tot Brabants Besten is niet onopgemerkt gebleven. Het heeft geleid tot publicaties in lokale, regionale en zelfs landelijke media. En ook op sociale media zijn onder de hashtag #BrabantsBesten vele berichten geplaatst. Ondernemers zijn in het zonnetje gezet door de gemeente waarin zij gevestigd zijn, hebben radio-optredens gedaan, zijn gevraagd door vakmedia om columns te gaan schrijven en gaan de komende tijd presentaties geven over hun manier van werkgeverschap.

Lokale media
Onderstaand overzicht is een greep uit artikelen die naar aanleiding van de benoeming gepubliceerd zijn in de lokale media:
Bergen op Zoom Bode over Rob Hoppenbrouwers (ABS Autoherstel Hoppenbrouwers) en Don Bezemer (DON Bureau).
Breda Vandaag over Philip Lomans (Netvlies Internetdiensten) en Wim de Groot (De Groot Lastechniek)
Goirles belang over Loes de Volder (Mamaloes Babysjop) Mamaloes Babysjop
Kijk op Drimmelen over Peter Wagener (Dutax Reizen)
Maasland FM over Jan van den Broek (Macek Technika)
Oisterwijk Nieuws over Eric Groenen (Dual Inventive)
Udens Weekblad over Bart Sanders (Logistiekconcurrent)
Veghel maakt er werk van over Pascal Verheugd (Hutten)
Weekblad voor Deurne over de benoemingsbijeenkomst

Regionaal
Ook in de regionale media zijn verschillende artikelen gewijd aan de benoeming van de nieuwe lichting Brabants Besten:
BN de Stem bericht in verschillende artikelen over Philip Lomans (Netvlies Internetdiensten), Don Bezemer (DON Bureau) en de groep West-Brabantse ondernemers die benoemd zijn
Regio in Bedrijf, In Zaken en Thuis in het nieuws over de benoemingsbijeenkomst

Landelijk
Bijzonder is dat ook landelijk de berichtgeving over Brabants Besten opgepikt is. In een artikel op Nu.nl is aandacht besteed aan Philip Lomans (Netvlies Internetdiensten) en Wim de Groot (De Groot Lastechniek). In het artikel wordt ingegaan op het ambassadeurschap van beide ondernemers en wat hen tot Brabants Besten maakt.

Vakmedia
De vakmedia heeft ook een aantal artikelen gewijd aan ondernemers die tot Brabants Besten verkozen zijn. Zo schrijft VVP over de benoeming van Jack Vos (Luyten Adviesgroep), Stad en Groen over Bart van Wijlen (Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V.), Autoschadeportaal over Rob Hoppenbrouwers (ABS Autoherstel Hoppenbrouwers) en Brancheblad Babywereld over Loes de Volder (Mamaloes Babysjop). Bijzonder: Mamaloes Babysjop gaat het komende jaar in dit blad columns schrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen.