Op vrijdag 19 juni bezocht Pieter Heerma (CDA) de gemeente Geldrop-Mierlo. Wethouder Marc Jeucken (sociale zaken) nodigde Lars van der Hoorn en Arno Saasen uit om iets te vertellen over Brabants Besten.

Tijdens het gesprek op het gemeentehuis kwamen onder andere de Participatiewet en re-integratie ter sprake. De tafelgenoten waren het erover eens dat grote maatschappelijk problemen vragen om gezamenlijke oplossingen. De verantwoordelijkheid ligt niet langer bij één partij, maar bij ondernemers, overheid en werknemers samen.

Saasen Groep

Bij de Saasen Groep werkt met al vanaf 2009 aan Sociale Innovatie. Het bedrijf heeft in de voorbije jaren voor verschillende uitdagingen gestaan. Hoe ging men er om met kansen en bedreigingen? Heerma luisterde aandachtig naar het relaas. Aan het einde van deze bijeenkomst werd een afspraak gemaakt voor een tweede bezoek later dit jaar.

Van der Hoorn

Bij Van der Hoorn werd uit de doeken gedaan hoe daar ondernemer, overheid, SW-bedrijf en medewerkers met elkaar op een innovatieve wijze invulling geven aan “inclusief werkgeverschap”. Helaas was Lars afwezig maar zijn werk werd prima uit de doeken gedaan door Walter Wijnen (bedrijfsleider) en Hans Rutjes (Een Goeje Saeck).