Op 11 juni heeft gedeputeerde Bert Pauli (Economie en Internationalisering) de Brabants Besten voor de periode 2015/2016 benoemd. Bij de huidige Brabants Besten zijn 8 nieuwe werkgevers aangesloten. Zij vertellen een jaar lang over hun innovatieve werkgeverschap.

‘Zeer inspirerend’

De 8 nieuwe Brabants Besten werden benoemd in een goed gevulde Bois le Duc-zaal op het Brabantse provinciehuis. Allen zijn gespecialiseerd in sociale innovatie of een expert in inclusief werkgeverschap. Een heel jaar lang delen ze hun ervaringen met andere ondernemers. Dat doen ze samen met 22 huidige Brabants Besten die dit jaar zijn herbenoemd en succesvol hun taak als ambassadeur hebben ingevuld. Gedeputeerde Pauli: ‘De provincie vindt deze werkgevers zeer inspirerend. Zij werken met hart en ziel aan een sterke en sociale regionale Brabantse economie.’

Nieuwe ambassadeurs

De nieuwe Brabants Besten zijn:

  • Don Bezemer (DON Bureau, Bergen op Zoom)
  • Henk van Grinsven (Van Raak Staal, Tilburg)
  • John van Vugt (EGLO Verlichting Nederland, Oosterhout)
  • Mario Wijnen (Variant Schoonmaak Service, Deurne)
  • Rob Jansen (Chain Logistics, Uden)
  • Lars van de Hoorn (Brainport Assembly, Geldrop)
  • Philip Lomans (Netvlies Internetdiensten, Breda)
  • Jeroen op ten Berg (GBO Design, Helmond)

‘Ik ben niet de baas’

Een van de nieuwe ambassadeurs is Don Bezemer. Zijn advies- en ingenieursbureau (DON Bureau) kent nauwelijks regels. ‘Ik ben niet de baas, maar medebedenker van nieuwe producten. We werken echt in samenspraak met elkaar. Dat geeft ontzettend veel energie.’ Bezemer hoopt dat andere Brabantse ondernemers zijn manier van werken overnemen.

Goed draaiende arbeidsmarkt

De provincie Noord-Brabant hecht aan een goed draaiende arbeidsmarkt. De Brabants Besten helpen daarbij. Bijvoorbeeld door personeel bij te scholen of meer inspraak te geven. Of door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Promotiefilm Brabants Besten

Weten wat de Brabants Besten zijn? Bekijk onze promotiefilm!