Het timmerbedrijf dat haar schoonvader in 1960 begon is in 1984 door Hetty samen met haar man Jan overgenomen. Tot dat moment vervaardigde het bedrijf houten verpakkingen voor DAF. In de jaren daarna is de klantenkring verbreed, is het productportfolio uitgebreid naar meer hoogwaardige precisieproducten en is het aantal medewerkers substantieel toegenomen. Met een bedrijfscultuur waarin plaats is voor collega’s met een arbeidsbeperking en die getypeerd kan worden als open en hecht.

Belangrijkste innovatie

Kijkt niet naar iemands beperkingen maar vooral naar iemands talenten en helpt deze te ontplooien.

Groei en krimp

‘Het faillissement van DAF in 1993 versterkte onze overtuiging dat we flexibiliteit in ons medewerkersbestand moesten brengen om groei en krimp te managen’, vertelt Hetty. ‘We werken dan ook samen met de penitentiaire inrichting in Vught en twee werkplaatsen voor mensen met een beperking, waar een deel van de primaire productie plaatsvindt. Dat stelt ons in staat om medewerkers meer werkzekerheid te bieden. Daarnaast hebben we zelf diverse mensen met een arbeidsbeperking in dienst.’

Ontwikkelen van onderop

Hetty is zelf onderaan begonnen en heeft zich opgewerkt tot waar ze nu is. Ze weet dus als geen ander wat overtuiging en doorzettingsvermogen kunnen brengen. Behalve mededirecteur/eigenaar van het bedrijf bekleed zij diverse bestuurlijke functies. Haar persoonlijke drive is dan ook om andere mensen dezelfde kans te bieden om door te ontwikkelen en hen te helpen om zich te ontplooien. De voldoening die dat brengt straalt zij uit terwijl ze haar ervaringen vertelt.

Contact

Website: www.vanveghelbv.nl

Hij was Ambassadeur Inclusief Werkgeverschap en Sociale Innovatie in de periode 2017 – 2018.

Share