Fred Schiebergen was jarenlang productiemanager bij grote farmaceutische bedrijven voordat hij in 2000 met zonen Erik en Jaap zijn eigen bedrijf begon. Hij huurde toen een pand in Oudenbosch, voor kopen was geen geld. ‘Om een farmaceutisch bedrijf te beginnen, moet je veel certificaten hebben. Ook daarvoor was niet meteen geld. Dus zijn we begonnen met de productie van voedingssupplementen. In die tijd was het makkelijker dan nu om daarvoor een vergunning te halen.’

 

Meer dan honderd werknemers

SoliPharma is in de tussenliggende jaren uitgegroeid tot een volledig HACCP- en GMP-gecertificeerde producent van hoogwaardige voedingssupplementen en farmaceutische producten. Het bedrijf heeft meer dan honderd werknemers in dienst die in twee shifts meer dan honderd miljoen tabletten en capsules per jaar maken voor grote farmaceutische bedrijven en detailhandelsketens. SoliPharma verzorgt voor zijn klanten het hele traject van inkoop van grondstoffen tot verpakking – inclusief de bijsluiter.

 

Lat

De lat ligt hoog bij SoliPharma. Het bedrijf voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, zowel voor de geneesmiddelen als voor de voedingssupplementen. Het gaat SoliPharma dan ook goed. Fred Schiebergen heeft altijd meegewerkt in het bedrijf waar dat nodig was. Hij was elke dag op de werkvloer te binden. Hij hielp mee aan de verpakkingslijn of bij het lossen van de vrachtwagens.

 

Twaalf nationaliteiten

De ruim honderd werknemers hebben samen twaalf nationaliteiten. Zo werken bijvoorbeeld op de verpakkingsafdeling relatief veel Aziatische dames. Dat is toevallig zo gegroeid. Het is een kunst om mensen met zulke verschillende achtergronden, cultureel en op taalgebied, goed te laten samenwerken. Maar dat verloopt goed: in 2013 werd Fred Schiebergen in Halderberge benoemd tot ondernemer van het jaar.

 

Stapje terug

Nu hij wat ouder is, doet Fred Schiebergen een stapje terug. Maar helemaal stoppen met zijn bedrijf, dat zit er voorlopig nog niet in. ‘Het is je kindje, dat laat je nooit helemaal los.’ Sommige taken, zoals automatisering, laat hij graag aan anderen over. Maar het bedrijf profiteert nog graag van de vele contacten die hij in zijn lange werkende leven heeft opgedaan. En Fred blijft graag betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen van SoliPharma.

Contact

solipharma.nl

Share