Arnold Versteeg begon in 1995 met twee medewerkers een bedrijf in de plaatbewerking, VPT Versteeg. De afgelopen jaren ging hij nadenken: hoe moest het nou verder? Dat leidde er onder meer toe dat werkplezier en tevredenheid van de ruim veertig medewerkers nu voorop staan.

Verandering

‘De verandering is een paar jaar geleden bij mij begonnen. Ik realiseerde me dat er meer mogelijk was. We moeten zorgen dat de klant blij is maar zijn wij eigenlijk blij met wat we doen? Wij beheersen hier een kunstje, maar het gaat om de manier waarop we dat kunstje doen. Ik wil dat we dat doen op een manier die bij ons past en waar we ons prettig bij voelen.’

Plezier in het werk

‘Een bedrijf heeft mensen, machines en software nodig, maar vooral de hartstocht om het morgen beter te doen dan vandaag. Zonder mens doet die machine niks. Vroeger zag ik medewerkers niet als ‘die man’ of ‘die vrouw’, ik vroeg me niet af of ze linksaf of rechtsaf moesten. Nu investeren we in de ontwikkeling van onze medewerkers en betrekken we ze bij beslissingen. Ik hoef ze niet meer te zeggen wat ze moeten doen, ze kennen het operationele proces inmiddels veel beter dan ik. Medewerkersplezier staat bij ons centraal. Het is druk, ja, we hebben stress, ja, maar de mensen gaan elke dag met plezier naar hun werk.’

Winst

‘In mijn visie zijn winst en groei het gevolg van het hebben van tevreden medewerkers. Als je medewerkers betrokken zijn, is de kans groter dat de klant ook tevreden is. Die denkt: dat bedrijf gaat ervoor, ik krijg daar goeie mensen aan de telefoon. Die klant komt terug. En dan zie ik aan het eind zwarte cijfertjes onder de streep staan: ik maak winst.’ Je medewerkers zijn de ambassadeur van je bedrijf, daarmee word je ook aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers.

Dna

We zijn nu op een punt beland dat ik onze werkwijze wil inbedden in het dna van VPT Versteeg. Om onze ideeën beleidsmatig in te zetten, heb ik hulp van externen ingeschakeld. Als klein mkb-bedrijf willen we onze werkwijze professioneel structureren. Samen met Leren en Werken Midden-Brabant en Fontys Hogeschool Tilburg zijn we bezig een model te ontwikkelen dat ook andere mkb’ers kan helpen. Brabants Besten is een mooi platform om elkaar daarin te vinden en te versterken.

Contact

vptversteeg.nl

Share