Zeven Brabants Besten ambassadeurs geven tips op de MVO Dag van de Sociale Innovatie. Verspreid over heel Noord-Brabant vertellen zij aan 25 andere ondernemers over hoe sociale werkt in hun bedrijf.

Innovatie

Op 18 november spraken in heel Nederland ondernemers met elkaar over de meerwaarde van sociale innovatie. Sociale innovatie bepaalt voor 75 procent het innovatiesucces van een bedrijf tegenover 25 procent technologische innovatie. De Brabants Besten-ondernemers passen dit al toe in hun bedrijven. Daarom schuiven maar liefst zeven Brabants Besten aan bij de MVO Sociale Innovatietafels.

Programma

Menno Lanting, schrijver van onder andere het boek ‘Olietankers en Speedboten’ (over wendbaar werken in de 21e eeuw) verzorgt de centrale aftrap van de Dag van de Sociale Innovatie. Hij gaat in op de kern van werk en ondernemen: is uw bedrijf voldoende flexibel en open om in deze veranderende wereld een bijdrage te blijven leveren?

Hierna praten de Brabants Besten verder over ontwikkelingen in de bedrijven van de aanwezige ondernemers en hoe deze van invloed zijn op het innovatiesucces van het bedrijf. Tenslotte bepalen deelnemers aan de ‘sociale innovatietafels’ ieders ambitie op het gebied van sociale innovatie. De vraag staat centraal wat nodig is om de eerste stap naar sociale innovatie in het bedrijf te zetten? Daar gaven de Brabants Besten ambassadeurs andere ondernemers handige tips over.

Brabants Besten

Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli heeft 24 Brabantse ondernemers benoemd tot Brabants Bestenambassadeurs. Deze ondernemers zetten op een innovatieve wijze hun werknemers in voor hun organisatie. Dit levert niet alleen positieve resultaten op voor hun bedrijf, maar ook voor de werknemers en uiteindelijk voor de Brabantse economie.
Meer weten over de Dag van de Sociale innovatie? Lees meer in deze factsheet.

Wilt u ook één van deze ambassadeurs uitnodigen om over hun ervaring met sociale innovatie praten? Check hun verhaal en contactgegevens:

Peter Jansen  Patty van Broekhoven
Eric Damhuis  Arold Moonen  Hans Smetsers
Henny de Haas  Peter Simmer

Foto: copyright MVO