De Werkplaats Arbeidsmarkt van Metropoolregio Eindhoven organiseerde op 18 januari de bijeenkomst ‘Maak een punt met je leeftijd’. Werkgevers en bestuurders gingen onder toeziend oog van ambassadeur John de Wolf met oudere werkzoekenden in gesprek over kansen en uitdagingen in het vinden van een baan. De conclusie? Ga voor maatwerk en een persoonlijke aanpak.

John de Wolf opende de middag met een belangrijke les: zorg ervoor dat je jezelf kunt verkopen. Weet wat je sterke punten zijn en hoe je deze kunt overbrengen naar een potentiële werkgever. Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling Josette Dijkhuizen voegde daar aan toe dat het gevoel dat iemand in ze gelooft daarnaast van ontzettend groot belang is: ‘Geef mensen een kans om werk te vinden en hun talenten te ontplooien.’ Zij begeleidde al vele oudere werkzoekenden bij het opstarten van een eigen bedrijf door samen te werken aan het zelfvertrouwen.

Gastheer Frans Huijbregts heeft veel 50-plussers in dienst. Binnen zijn bedrijf wil hij werkzekerheid bieden in plaats van baanzekerheid. Dat houdt in dat zijn werknemers multi-inzetbaar zijn, doordat ze continu worden bijgeschoold. Zo kunnen zij aan de slag waar het nodig is. De teams in zijn bedrijf bestaan uit een combinatie van ouderen en jongeren. De oudere werknemers vervullen daarbij een mentorfunctie. Huijbregts leert de aanwezigen dan ook dat het belangrijk is om vroegtijdig een dialoog te staren tussen de verschillende generaties op de werkvloer. Hierdoor krijgen ze begrip voor elkaar, leren ze van elkaar en gaan ze beter samenwerken.

De conclusie van de bijeenkomst: ga voor maatwerk en een persoonlijke aanpak. Met de nadruk op het vinden van ‘werk’ in plaats van een ‘baan’. Want, ook al lijkt een baan misschien op het eerste gezicht niets voor jou, door iets uit te proberen kom je soms achter talenten waarvan je niet wist dat je ze had. Alexander Steegh, directeur van de DMW-groep, vertelt: ‘Er is geen concurrentieslag zo groot als een sollicitatieprocedure’. Werkzoekenden moeten hun best blijven doen om te zorgen dat ze vaardigheden bezitten die eruit springen, en werkgevers moeten werkzoekenden het gevoel blijven geven dat zij ertoe doen. Ook als zij op dat moment de functie niet krijgen, zodat zij met zelfvertrouwen nieuwe sollicitaties in kunnen gaan.

Bij de bijeenkomst waren de volgende Brabants Besten aanwezig: Frans Huijbregts, Hetty van Veghel, Hans Raaijmakers, Robert Smid, Rob Jansen, Alex van Erning, Bart Sanders en Pascal Verheugd.

Gastheer Frans Huijbregts over de 50-plussers die bij hem in dienst zijn.

Foto’s: Astrid Huis