‘Gemeenten van de toekomst’ vroegen de gedeputeerde Economie en Internationalisering Bert Pauli naar Brabants Besten en naar zijn kijk op de rol van een provincie in arbeidsmarktbeleid.

Wat is de rol van een provincie als het gaat om arbeidsmarktbeleid?

Pauli: “Een provincie maakt de economie of de samenleving niet. Wat provincies goed kunnen, is het initiëren van nieuwe dingen en groepen bij elkaar brengen. 

[…]

Hoe is het idee van Brabants Besten ontstaan?

Pauli: “We vroegen Brabantse ondernemers wat wij als provincie Noord-Brabant kunnen doen om hen te ondersteunen. De ondernemers wilden dat de provincie het mogelijk maakt om te kunnen ondernemen en ondersteuning aanbiedt op het gebied van arbeidsmarktbeleid. […]

Waar ben je het meest trots op?

Pauli: “Ik kom continu fantastische voorbeelden tegen van organisaties die aan de maatschappelijke uitdagingen niet alleen veel voldoening overhouden, maar daarnaast geweldige resultaten behalen. […]

Wat zou je andere provincies nog willen meegeven over innovatief ondernemerschap?

Pauli: “Het meest belangrijke is aandacht. Netwerken zoals deze moet je warm en levendig houden. En benut die kracht van de ondernemers door hen zelf te laten organiseren in plaats van dingen op te leggen. […] Tot slot zou ik zeggen: ga ermee aan de slag en je zal zien dat het veel voldoening geeft. Bovendien laat je als overheidsbestuurder zien welke mooie kanten je voor de maatschappij kunt betekenen. Het werkt goed in de praktijk en het levert fantastische resultaten op.”

Dit is een korte samenvatting van het artikel geschreven door ‘Gemeenten van de toekomst’. Het volledige artikel is hier te lezen.