Tom te Riele startte op zijn 21e met een fietsenzaak in Tilburg. Hij koppelde de fysieke winkel aan online verkoop, verbreedde het assortiment en groeide  uit naar een e-commerce bedrijf dat actief is in maar liefst 27 landen. Er werken zo’n 40 mensen bij T.O.M. Oudere medewerkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die om een andere reden lastig aan de bak komen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Iedereen heeft talenten, maar het is als werkgever de kunst om het talent op de juiste plek te krijgen binnen de organisatie. Iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt vaak genegeerd, waardoor zijn of haar talenten onontdekt blijven en dat is jammer.

 

Betekenisvol werk

Wij maken geen onderscheid tussen mensen met of zonder bagage. Er is voor iedereen  plaats op de werkvloer. Het is een kwestie van ontdekken wat voor hen de juiste plek is binnen de organisatie. Ik wil dat iedereen aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis gaat. Je ziet werknemers opbloeien naar mate ze langer bij ons werken. Als je ze op de juiste plek in de organisatie inzet, stijgt hun zelfvertrouwen.

 

Inclusief iedereen

Inclusief werkgeverschap is heel breed. Jongeren zitten vaak boordevol  nieuwe ideeën en zien altijd nieuwe kansen. Oudere medewerkers brengen juist een schat aan ervaring mee, waarmee ze de jongeren ondersteunen. Door mensen met een beperking in te zetten op hun talenten zijn ze gewoon onderdeel van de maatschappij en dat doet me goed. En al onze medewerkers hebben één ding gemeen: ze zijn enorm gemotiveerd!

 

Je doet het samen

Momenteel groeit het personeelsbestand hard en we vullen iedere plek in met het juiste talent. Dat gaat niet vanzelf, maar inmiddels zit het sociaal ondernemen in het DNA van onze organisatie. Door met iedereen in gesprek te blijven weet je wat er speelt. Niet alleen op de werkvloer, maar ook privé. Een bedrijf run je niet alleen, dat doe je samen met alle medewerkers.