Pascal Verheugd is HR-directeur bij cateringbedrijf Hutten in Veghel. Geluk in je werk is een belangrijk uitgangspunt bij Hutten. Daarom mogen medewerkers, die Hutten samenwerkers noemt, op hun eigen manier hun werk invullen. Op 28 september zijn Brabants Besten te gast bij Hutten voor een themabijeenkomst.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Bij Hutten willen we de Beste, de Leukste en de Gelukkigste zijn. We stellen ons elke dag ten doel om écht van betekenis te zijn. We willen het verschil maken door meer aandacht te geven. Vanuit die overtuiging past het om iedereen met de wil om te werken een kans te bieden om naar vermogen bij te dragen aan Hutten. Inclusief ondernemen zit als het ware van nature in onze genen.

 

Onbetaalbaar

Onze doelstelling is dat in 2020 tenminste tien procent van de samenwerkers bestaat uit mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Bij Hutten tel je altijd mee en krijgt iedereen aandacht. Wij bieden mogelijkheden op werk voor iedereen die de wil toont om te leren en wil bij dragen aan onze organisatie. En waar nodig passen we procedures en werkprocessen aan of creëren we takenpakketten. Dagelijks komen er verzoeken binnen voor snuffelstages van vso leerlingen, rondleidingen voor statushouders of werkervaringsplekken voor mensen die willen testen of ze überhaupt nog in het vrije bedrijf kunnen werken en in hoeverre ze nog fysiek en psychisch belastbaar zijn. Met tientallen verzoeken per week kost dit veel tijd, maar de energie die het oplevert als we iemand weer verder helpen is onbetaalbaar en niet in tijd uit drukken.

 

Dagelijkse praktijk

We praten continu met de wereld om ons heen om ook hen te stimuleren om inclusiever te ondernemen. Inclusief ondernemen is een dagelijks terugkerend proces. We hebben de bakkerij van zorginstelling Kentalis overgenomen. Hier bakken we met voornamelijk dove en slechthorende samenwerkers de lekkerste worstenbroodjes, eierkoeken en bananenbroden. We hebben ook de Verspillingsfabriek opgericht. Hier maken we van restromen voeding soepen en sauzen. Meer dan de helft van het personeelsbestand van de Verspillingsfabriek heeft een arbeidshandicap. Inmiddels zijn er bijna 200 samenwerkers die vanuit een uitkeringssituatie bij Hutten aan de slag zijn gegaan. We zeiden het al eerder. We verspillen bij Hutten liever geen talent.

 

Iedereen inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen brengt veel bureaucratie met zich mee brengt. Procedures, regelingen en uitzonderingen op die regelingen moedigen niet aan om inclusief te ondernemen. Maar dit alles vormt voor ons allerminst een reden om te stoppen met ons inclusieve beleid. Het beleid brengt ons en de samenleving namelijk erg veel. Met inclusief ondernemen benutten we de arbeidsmarkt beter en creëren we groei in de afzetmarkt. Maar belangrijker nog: het geeft veel voldoening en geeft ons  maatschappelijke en externe legitimiteit. Alle begin is lastig. Laat u dat niet weerhouden om zelf ook inclusief te gaan ondernemen.