Samen werken aan een mooiere wereld

Daar sta je dan… In het Provinciehuis, tussen allemaal ambtenaren en pers… Ben je opeens ‘Brabants Beste’. Samen met nog 45 andere eigenzinnige Brabantse ondernemers, maar toch… Het biedt stof tot nadenken. Hoezo ‘de beste’? Wanneer ben je eigenlijk de beste? Toen we genomineerd werden voor deze eervolle titel was dat wel even overweldigend. Het voelt toch lekker als je gewoon 6 jaar lang bezig bent met wat je leuk vindt, samen met mensen die aanvoelen als ‘familie’ en daar komt zoiets moois uit voort.

Een andere wereld
Je komt ook opeens in een ander wereldje terecht; het beestje heeft een naam gekregen en nu blijkt dat er vanuit allerlei kanten bewondering is voor wat je doet en vooral voor de manier waarop je het doet. En dat terwijl je zelf nooit echt in de gaten had dat je eigenlijk al die tijd heel innovatief aan het ondernemen was. Je ontmoet andere mensen met mooie verhalen, die in hun onderneming allemaal op hun ‘eigen wijze’ bijzondere dingen doen met en voor ‘hun mensen’ en de wereld om ons heen. Je kunt niet anders dan respect en bewondering hebben voor de mooie dingen die deze mensen doen.

Door het vuur
En wat kost het nou eenmaal? Dat is een veelgestelde vraag aan ons met betrekking tot het sociaal ondernemen. Maar de vraag “wat levert het op” is toch eigenlijk veel interessanter?
Met een beetje extra aandacht kun je zoveel bereiken, want welzijn is veel belangrijker dan welvaart. Met liefde en plezier je werk doen. Er écht zijn voor de mensen die samen met jou en ook wel een beetje vóór jou een bedrijf draaiende houden. Want zo is het: zij klaren de klus. Onze mensen werken hard om ons bedrijf te laten lopen zoals het loopt: als een trein. Zij pakken de pakketjes in, houden het magazijn en de website draaiende, staan klanten te woord en zorgen voor advies, service en kwaliteit, zowel in de winkels als per e-mail en telefoon. Het team maakt alles mogelijk. En als mensen zich happy voelen, zijn ze meer toegewijd en gaan ze voor je door het vuur. Net zoals wij ook door het vuur zouden gaan voor hen. En dat is mooi.

Samen
Samen zijn we ‘Brabants Besten’. Het is dan misschien een vaag begrip, toch zijn we met zijn allen heel trots. Ik stond op het podium, maar eigenlijk hadden we er met zijn allen moeten staan. Deze titel is namelijk te groot voor één persoon. Hij nodigt wél uit om meer mensen te besmetten om anderen te helpen en mooie dingen te doen.
Dus pas op, besmettingsgevaar! En wie weet… betreed jij binnenkort ook wel onze ‘dangerzone’?

Bronvermelding: Babywereld