Op donderdag 25 september vond tijdens het hippisch evenement Outdoor Breda de eerste bijeenkomst met de Brabants-Bestenambassadeurs plaats, georganiseerd door ambassadeurs Wilfried Dam en Mirjam Hament van Full Management Support/B & P Performance Groep. Met een drankje werden de ambassadeurs verwelkomd, terwijl op de achtergrond de springwedstrijd met onder andere Albert Voorn plaatsvond. Na een rondleiding door Tim Lips, eventing ruiter die Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van 2008, ging het naar de tent van Full Management Support/ B & P Performance Groep waar het inhoudelijke deel van de middag plaats had.

Sociale innovatie

In een korte presentatie legde Wilfried Dam en Mirjam Hament uit hoe zij een traditioneel accountskantoor omgevormd hebben naar een sociaal innovatief bedrijf. Zij vertelden bijvoorbeeld dat, onder andere, de medewerkers verregaande verantwoordelijkheid hebben gekregen. Deze veranderingen in het bedrijf hebben er voor gezorgd dat het team enthousiast en meer betrokken is waarbij talenten beter worden benut en ideeën en productontwikkeling worden ingebracht door een veel bredere groep collega’s dan een aantal jaar geleden.

Het persoonlijke verhaal van Annemarie van der Toorn illustreerde deze verandering. In haar presentatie trok zij de vergelijking tussen het begeleiden en trainen van paarden en het coachen van werknemers. Een inspirerende gelijkenis waar u in deze video meer over te weten kunt komen.

Aandacht

Na afloop werd er tijdens het eten druk gepraat; over deze presentatie, maar vooral ook over de verschillende initiatieven die er bij de verschillende bedrijven van de Brabants-Bestenambassadeurs zijn. Dit kwam ook tot uiting in de manier hoe er aandacht aan het ambassadeurschap geschonken kan worden, bijvoorbeeld door de vier Innovatietafels die de Brabants Besten organiseren tijdens de MVO Dag van de Sociale Innovatie op 18 november of het in contact treden met (lokale) media.

Volgende bijeenkomst

Na een hartelijk applaus voor de goede organisatie van Full Management Support/B & P Performance Groep kwam de eerste bijeenkomst van de Brabants Besten ten einde. Een inspirerende start waar goede verbindingen zijn gelegd om de idee van Brabants Besten, namelijk voorbeelden van innovatief werkgeverschap promoten, verder uit te dragen. De volgende bijeenkomst van de Brabants Besten vindt plaats tijdens het congres: ‘De Andere Arbeidsmarkt’ op 13 november waar de Brabants Besten gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli adviseren over de arbeidsmarkt in de toekomst. Ambassadeur Arold Moonen houdt tevens een pitch over zijn aanpak bij BLW Kunststoffen.