Een jaar lang gingen de Brabants Besten de boer op. Met een koffer vol verhalen over innovatief werkgeverschap. Zo inspireerden ze honderden andere ondernemers om hetzelfde te doen. Maar hoe deden zij dat eigenlijk?

Bedrijfsbezoeken

Innovatief werkgeverschap leer je niet in de schoolbanken. Alleen in de praktijk zie je dat sociale innovatie en inclusief werkgeverschap lonend kunnen zijn. Niet alleen voor de medewerkers, ook voor het bedrijfsresultaat. In het afgelopen jaar zetten de Brabants Besten vaak de deuren van hun bedrijf wagenwijd open. Zodat andere ondernemers konden zien wat hun werkwijze oplevert. Zo inspireren ondernemers elkaar.

Workshops en lezingen

De Brabants Besten waren het afgelopen jaar graag geziene gasten op congressen en lezingen. Tientallen keren vertelden ze over hun werkwijze en personeelsbeleid. Zo was Eric Damhuis bijvoorbeeld key-note speaker tijdens het Spark & Open Coffee Bouw. Zijn zogeheten scrum-methodiek gooide hoge ogen. Andere Brabants Besten gaven gastcolleges, stonden op conferenties, banenmarkten en vakbeurzen.

Mediaoptredens

Ook zaten de Brabants Besten het afgelopen jaar regelmatig aan tafel bij radio- en televisieprogramma’s. In het programma Booming Brabant op Omroep Brabant werd uitgebreid aandacht besteed aan Brabants Besten. En regionale en landelijke kranten schreven erover. Zo verscheen Frank Visser bijvoorbeeld in dagblad Trouw met een verhaal over arbeidsgehandicapten bij Philips.

Klik hier voor een overzicht van activiteiten die de Brabants Besten het afgelopen jaar hebben ondernomen.