Op 8 maart 2017 organiseert The Reshoring Connection een eerste kennissessie. Het programma is bekend en de uitnodigingen zijn verstuurd!

The Reshoring Connection: groeien door innovatie

De maakindustrie heeft toekomst in Nederland en biedt nadrukkelijk kansen voor onze economie. Veel ondernemers halen de productie uit lagelonenlanden terug of kiezen er bewust voor om te produceren in Nederland en het inkopen bij Nederlandse toeleveranciers. Dit doen zij vanuit het motief te innoveren: niet alleen levert het hen meer controle over het totale productieproces op, ze oefenen een directe invloed uit op de kwaliteit van hun producten. Innovatie door reshoring dus. De eerste bedrijven zijn al vol in business. Denk aan CAPI Europe, Smartwares, All Tape Supplies en Vero, allen dynamische bedrijven gevestigd in de regio.

Uit onderzoek en de praktijk blijkt dat veel ondernemers reshoring overwegen maar hier ook nog veel vragen over hebben. Om deze ondernemers verder te helpen in hun keuzen en overwegingen, heeft Midden-Brabant ‘The Reshoring Connection’ opgericht: een ondernemersplatform waar kennis en ondersteuning geboden wordt en waar ondernemers elkaar kunnen inspireren met hun ervaringen.

De eerste kennissessie staat gepland op woensdag 8 maart aanstaande met het thema “Innovatie door reshoring”. In deze interactieve kennissessie delen ambassadeurs hun ‘reshoring-verhaal’. Ze geven inzicht in de do’s en don’ts van het proces. Ook is er veel aandacht voor de kansen die robotisering en automatisering met zich meebrengen. CAPI Europe opent hierbij haar deuren. Een heuse best practice waar u zeker geïnspireerd door zult raken.

Aanmelden kan via de website re-shoring.nl.