Op maandag 9 november was Tweede Kamerlid Pieter Heerma (CDA) op bezoek bij Saasen Groep in Mierlo. Heerma is namens het CDA woordvoerder voor sociale zaken en mediazaken. Tot zijn werkterrein hoort o.a. de Arbowet en werkgelegenheid.

Heerma werd – samen met wethouder Marc Jeucken van de gemeente Geldrop-Mierlo – rondgeleid door het kantoor en cursusgebouw aan de Bijenkorf. Zij lieten zich onder meer informeren over de sociale innovatie die op de werkvloer heeft plaatsgevonden. Dankzij die sociale innovatie mag oprichter Arno Saasen zich al een behoorlijke tijd Brabants Beste noemen.

Binnen de Saasen Groep zijn opmerkelijke resultaten bereikt met talentenmanagement en –binding. Zo vinden beslissingen vooral op de werkvloer plaats. Medewerkers discussiëren ook op strategische beleidsterreinen mee. Het maakt daarbij niet uit of je als freelance, ZZP of medewerker met een arbeidscontract aan de Saasen Groep gebonden bent. Door een open en vooral ook transparante aanpak ‘gaat’ iedereen voor de Saasen Groep.

Binnen het werk van de Saasen Groep staat innovatie centraal. Het bedrijf is al lang niet meer een ‘lesboer’ met opleidingen in de veiligheidssector. Saasen helpt bedrijven en instellingen met het beheersen van risico’s en het leveren van hulpmiddelen daarbij. Eén van die innovaties is het Digitale Veiligheid Volg Systeem. Dat is een technologische innovatie waarbij bedrijven en instellingen geholpen worden om hun sociale en fysieke veiligheid op peil te brengen en te borgen.

‘De Saasen Groep heeft tijdens de recessie gekozen voor kwaliteit’, zegt Arno Saasen. ‘We hebben een stapje extra gedaan in de serviceverlening. Een enkele klant heeft ons op basis van prijs afgewezen. Het overgrote deel heeft echter de beslissing voor kwaliteit weten te waarderen; er komen nu zelfs weer klanten terug. Een groter compliment kun je niet krijgen.’